wandelnieuws nijmegen vierdaagse
© foto Shutterstock

De Nijmeegse Vierdaagse gaat ook in 2021 niet door. De organisatie heeft besloten om de wandeltocht opnieuw een jaar uit te stellen. Oorzaak: de coronapandemie.

De organisatie: “Vanwege Covid-19 is het onmogelijk om de 104de Vierdaagse te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten. De kans is groot dat in de zomer nog steeds de 1,5-metermaatregel geldt. En dat is voor wandelaars en publiek niet na te leven en bovendien voor ons als organisatie niet te controleren. Bovendien kun je je afvragen of de Vierdaagse nog wel de Vierdaagse zou zijn, zo zonder het feest en de aanmoedigingen van de toeschouwers”.

De organisatie verwacht dat in de derde week van juli - het moment dat de Nijmeegse Vierdaagse jaarlijks wordt gehouden – nog niet voldoende mensen zijn gevaccineerd om de Vierdaagse op een veilige manier te kunnen houden.

De organisatie is teleurgesteld dat de Vierdaagse voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. En dat zal zeker ook gelden voor de wandelaars.

Deelnemers die in 2020 stonden ingeschreven en hebben betaald, blijven verzekerd van deelname bij de eerstvolgende editie van de Vierdaagse.

Deel dit artikel