© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Goed nieuws voor wandelende hondenliefhebbers: honden zijn weer welkom in het Diemerbos. Eind juni werd bekend dat er twee honden waren overleden en twintig honden ziek waren geworden, nadat ze in het Diemerbos waren geweest.

Bij beheerder Staatsbosbeheer dacht men aanvankelijk aan vergiftiging en als gevolg daarvan werd het populaire bos tijdelijk voor honden afgesloten.

Na onderzoek van de twee dode honden bleek dit niet het geval te zijn. Er werd geen enkele directe link gevonden met het Diemerbos. Verder bleek ook na onderzoek dat de waterkwaliteit in het Diemerbos goed is. Vergiftiging is nu uitgesloten.

Op basis van bovenstaande heeft Staatsbosbeheer, na overleg met de gemeente Diemen en de politie, besloten dat het niet langer nodig is om het Diemerbos voor honden af te sluiten. Honden zij er nu weer van harte welkom. 

Staatsbosbeheer wijst er overigens wel nadrukkelijk op dat hondeneigenaren altijd zelf verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van hun viervoeter. Ze moeten hun dieren daarom zelf goed in de gaten houden en ze op tijd laten vaccineren. In het Diemerbos is de ‘honddichtheid’ groot en daarom is de kans op infectie via uitwerpselen en braaksel groter dan elders.

Deel dit artikel