De 'Heuvel met de Leeuw' © foto Antoine Charpagne

De Belgische Ardennen geven je een heerlijk buitenlandgevoel. De streek is lekker dichtbij en als wandelaar kan je er in elk seizoen volledig aan je trekken komen. Zo vind je er op een paar uurtjes rijden de prachtigste, veelal onontdekte wandelmogelijkheden.

Ruige natuur, beboste heuvels en stromende rivieren. Vriendelijke dorpjes en stadjes, die ooit gebouwd zijn met natuursteen. Daarbij is er in de Belgische Ardennen een een dicht netwerk van wandel- en fietstochten; voor iedere wandelaar is er altijd een mooie, leuke of interessante wandelroute te vinden is. Voor degenen die daarnaast ook nog geïnteresseerd zijn in een belangrijk stukje geschiedenis van Wallonië willen we graag de aandacht vestigen op de volgende wandeling…

wandelnieuws domaine bataille de waterloo ferm e dhougoumont

Hoeve Hougoumont, de laatste authentieke getuige van de Slag bij Waterloo © foto Domaine Bataille de Waterloo

In het spoor van de Slag bij Waterloo

Deze fraaie wandeling van 14 km neemt je mee in het spoor van De Slag bij Waterloo. Je beweegt je tijdens deze route in het hart van de veldslag. Vanaf de Heuvel met de Leeuw ontdek je een heerlijk golvend landschap, dat in de verste verte niet lijkt op de ‘droefgeestige vlakte’ die Victor Hugo ooit beschreef. De wrede, vreselijke Slag bij Waterloo en de overwinning van de geallieerden op Napoleon hebben hier het gezicht van Europa voor altijd veranderd.

Als je je tijdens deze wandeling onderdompelt in deze interessante geschiedenis vertrek je op het kruispunt Chaussée de Charleroi en Route du Lion - Braine-l'Alleud. De 14 km lange route is bezaaid met historische plaatsen, waaronder een versterkte boerderij, een hoofdkwartier en vele monumenten. De route is overigens niet bewegwijzerd, dus vergeet vooral je wandelkaart en/of navigatieapparatuur niet mee te nemen.

Meer informatie vind je op de website van VISITWallonia

wandelnieuws wbt bruno dalimonte waterloo wellington museum

Waterloo, het Wellington Museum © foto WBT/Bruno Dalimonte

Deel dit artikel