Amsterdam City Walk
Le Champion is klaar voor de start. Jij ook? © foto SPARK

De 7e editie van de Amsterdam City Walk op zaterdag 16 oktober gaat door. Deelnemers hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen en op de route zal entertainment aanwezig zijn. Wandelaars kunnen dus zich weer onder laten dompelen in Amsterdamse sferen. Inschrijven voor de 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km kan nog maar t/m maandag 4 oktober, via de website van de Amsterdam City Walk.

De 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het heroïsche Olympisch Stadion, de 14 km start bij Station Sloterdijk en de 10 km dit jaar vanaf het Rembrandtplein. De Jordaan, de Dam, het Westerpark, het beursplein en ARTIS zijn een aantal voorbeelden van Amsterdamse elementen die wandelaars onderweg kunnen tegenkomen. Naast de mooie natuur en cultuur biedt de Amsterdam City Walk nog veel meer. Cafés openen extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. Dit maakt het wandelevenement een perfecte combinatie voor een sportief, cultureel en vooral gezellig dagje uit.

Enorm blij

Organisator Le Champion laat weten enorm blij te zijn dat er eindelijk weer een wandelevenement georganiseerd kan worden. De afgelopen anderhalf jaar heeft Le Champion veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer een unieke wandelbeleving ervaren. Met als eerste op de kalender: Amsterdam City Walk. In Amsterdam wordt symbolisch het nieuwe wandelseizoen afgetrapt en er is ruimte voor 10.000 deelnemers.

wandelniuews amsterdam city walk 3

Je wandelt langs de mooiste plekjes van Amsterdam © foto SPARK

Wandelen voor het goede doel

Dit jaar kunnen deelnemers van de Amsterdam City Walk een vrijwillige bijdrage doen aan een nieuw project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar Molen de Gooyer. De grootste houten molen van Nederland heeft een nieuwe rietenkap nodig.

Inschrijven

Via de website kunnen deelnemers zich inschrijven voor de 7e editie van de Amsterdam City Walk. De inschrijving is open t/m 4 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Voor dit evenement is na-inschrijving niet mogelijk.

Schrijf hier in voor de Amsterdam City Walk 2021

Deel dit artikel