Kasteel Vorden © foto Shutterstock
Kasteel Vorden © foto Shutterstock

Trage Tochten zijn avontuurlijke wandelingen door de natuur, het boerenland en de stad. Ze hebben een lengte van 5 tot 22 km en je wandelt zoveel mogelijk over onverharde paden. De bedenker van de Trage Tochten is routemaker Rob Wolfs.

Sinds 2017 werkt hij samen met Rutger Burgers om de Trage Tochten uit te breiden naar alle delen van Nederland. Onlangs werd alweer de 500ste Trage Tocht uitgewerkt en gepubliceerd.

De 500ste Trage Tocht is een prachtige jubileumwandeling van 14 km geworden door het fraaie Achterhoekse landschap in de omgeving van Vorden. Tijdens de wandeling loop je veelal door de bomenlaantjes, zoals je die regelmatig vindt op landgoederen in de Achterhoek. De licht glooiende akkers en weiden, de klassieke boerderijen met gekleurde luiken en vanzelfsprekend het fraaie kasteel maken de wandeling tot een topper.

Zoals je van Wolfs en Burgers gewend bent voeren ze je vooral langs de randen van het bos en het boerenland. Je maakt ook nog een lusje over landgoed Kieftskamp en natuurlijk wordt er even gepauzeerd bij het heideveldje vlak voor boerderij 't Hissink. Wat is dát een mooie plek!

Daarna wandel je bijna twee kilometer over de stoere Bekmansdijk, voordat je bij de brede Veengoot uit komt. De Veengoot kruis je deze wandeling maar liefst vier keer. Ook het laatste stuk van het kasteel naar het dorp is erg leuk. Vanaf de Vordense Beek leidt een steegje je naar de kerk en naar het klassieke hotel Bakker.

Tip: neem op je wandeling een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander. Controleer voordat je gaat wandelen wél even of je de laatste versie van de pdf hebt. De datum vind je onder het kaartje.

Deel dit artikel