De Loop in Vrijheid, een wandel-en bezinningsroute die grotendeels het Drentse deel van het Westerborkpad volgt, is in verband met het coronavirus verplaatst naar augustus. Het Westerborkpad is in totaal 336 kilometer lang en loopt van Amsterdam naar Kamp Westerbork.

De wandeling gaat niet alleen langs de spoorlijnen waarover gevangenen naar Westerbork gedeporteerd werden, maar ook via historische sporen en gedenkplaatsen zoals onderduikadressen.

Het Drentse deel van de route krijgt tijdens de ‘Loop in Vrijheid’ een extra dimensie door deze belangrijke plaatsen die extra onder de aandacht worden gebracht. Hierdoor is de ‘Loop in Vrijheid’ niet alleen een sportieve activiteit, maar biedt het de mogelijkheid al wandelend de vele slachtoffers te herdenken, van onze huidige vrijheid te genieten en stil te staan bij de vrijheid in je eigen leven.

In verband met corona is het evenement Loop in Vrijheid verplaatst naar 21, 22 en 23 augustus 2020, al blijft het al dan niet doorgaan ervan afhankelijk van de dan geldende maatregelen tegen corona. Loop in Vrijheid sluit dan aan bij de Europese herdenkingsdag voor de slachtoffers van het Stalinisme en het Nazisme. Dit word jaarlijks herdacht op 23 augustus. 

Meer informatie staat op de website van de organisatie. Op de website kun je je inschrijven voor deelname aan één of meerdere etappes. Dit paasweekend kun je ook het hele weekend naar Drenthe komen, de link naar verblijfsaccommodaties vind je op de site.

Deze Drenthe Hike is een initiatief van de Stichting Toeristische Promotie Zuid West Drenthe gesteund door SNN Leader projecten, Provincie Drenthe.

Deel dit artikel