kamperen kleinschalig wandelaars
© foto Shutterstock

SVR-campings lijken een mooi seizoen tegemoet te gaan; zij ontvangen momenteel al veel boekingen. In 2020 werden er veel campers, caravans en tenten gekocht in Nederland. Kamperen bij de boer in eigen land werd populair en het ziet ernaar uit dat zich dat ook in 2021 zal voortzetten.

Met de nog onzekere periode in het vooruitzicht, spelen veel kampeerders alvast op safe en zoeken ze nu al naar een plek voor de aankomende lente en zomer.

Kleinschalig kamperen is daarbij reuze populair. Rustige campings met veel ruimte, al dan niet met privé sanitair. ‘Opvallend is dat er al zo vroeg in het seizoen geboekt wordt. Ook vorig jaar waren veel campings volgeboekt en hadden mensen met hun nieuw aangekochte tent of caravan moeite om een plekje te vinden. Dat speelt misschien nu wel mee’ aldus Bas van Mill van de SVR. 

Het succes van de kleinschalige campings is niet moeilijk te verklaren: de mensen zijn op zoek naar ruimte, buitenlucht en betaalbaar kamperen. Zeker in wat minder zekere tijden. Niet te massaal, wel in de natuur en persoonlijk. Kortom: kamperend Nederland staat al in de startblokken!

Deel dit artikel