Kamperen in de natuur is uiterst populair. In 2018 steeg het aantal overnachtingen met liefst 17% en meer dan 58.000 natuurliefhebbers kochten het befaamde ‘Het Groene Boekje’, een gidsje met alle Natuurkampeerterreinen plús de benodigde Natuurkampeerkaart.

Dit betekent een absoluut record en laat tevens zien dat de interesse in kamperen in de natuur onverminderd populair is. Behalve 134 Natuurkampeerterreinen in Nederland en elf in Frankrijk, is in 2019 ook het eerste Belgisch kampeerterrein aangesloten.

De grote aantal bezoekers in 2018 is verklaarbaar door het warme zomerweer. Maar behalve dat, zien Nederlandse kampeerders steeds vaker de meerwaarde van kamperen in de natuur. Directeur Marieken Nieuwdorp: “Kampeerders zoeken de natuur op om fijn te ontsnappen aan de drukte en de hectiek van alledag. En zeg nou zelf: waar kom je beter tot rust dan op één van onze terreinen midden in de natuur? Rust, ruimte en een heerlijk gevoel van vrijheid. Op Natuurkampeerterreinen is kamperen ook écht kamperen.“

Meer informatie over de Natuurkampeerterreinen vind je op de website van de organisatie.

Deel dit artikel