Vanaf vandaag, vrijdag 1 februari, is het mogelijk om in te schrijven voor de 57ste Kennedymars in Someren (Noord-Brabant). Het is vanaf die datum ook mogelijk om in te schrijven voor de jubileumeditie van het Rondje Someren. Inschrijven kan via de website van de organisatie. Ga jij de uitdaging aan?

De 57ste Kennedymars over 80 km vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Het Rondje Someren van 40 km beleeft de 25ste editie en viert daarmee het zilveren jubileum. De Kennedymars start op zaterdagavond om 20.00 uur. Wandelaars van het Rondje Someren starten op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

De route van beide wandeltochten is uiterst gevarieerd. Daarbij zijn met name de doorkomsten in de dorpen zeer sfeervol te noemen. Dorpsbewoners lopen massaal uit om de deelnemers toe te juichen, er is muziek en vanzelfsprekend is ook de verzorging van de wandelaars door organisator JOEK dik in orde.

Een absolute noviteit is dat deelnemers dit jaar gedeeltelijk zelf de te bewandelen route kunnen bepalen! Ze kunnen bij de passage over de Stabrechtse Heide zelf bepalen of ze over de zand- en gravelpaden door dit prachtige natuurgebied wandelen of over de volledig verharde route om de Stabrechtse Heide heen. Ook nieuw is dat enkele van de lange, rechte delen van de route zijn vervangen door meer afwisselende stukken.

Er zijn volop activiteiten in en rond het centrum van Someren gepland. Er worden ook enkele speciale activiteiten georganiseerd rond de jubileumeditie van het Rondje Someren. En uiteraard vindt op zaterdag weer de Mini Kennedymars voor kinderen (8 km) plaats. Lees er HIER alles over in het artikel op tevoetonline.

Houd verder de website en de social media-kanalen van de Kennedymars in de gaten voor het laatste nieuws.

Deel dit artikel