Foto: Stadt Schleiden?Dominik Ketz
Foto: Stadt Schleiden?Dominik Ketz

De Eifel in Duitsland heeft nu ook kortere etappes gemaakt. De korte wandelreizen zijn mogelijk op bijvoorbeeld de Eifelsteig en op de Traumpfädchen.

Het ‘Eifelgoud’ maakt een wandeling op de Eifelsteig in de maanden mei en juni tot een bijzondere belevenis. De Eifelsteig behoort tot de populairste wandelroutes van Duitsland. Omdat niet iedereen de tijd heeft om 300 km te wandelen en misschien ook liever wat kortere etappes wil lopen, heeft Eifel Tourismus aangepaste arrangementen ontwikkeld. Bijvoorbeeld de wandeling in 4 etappes van Vogelsang naar Blankenheim. Vogelsang is vooral bekend vanwege de voormalige ‘Ordensburg Vogelsang’, een gigantisch opleidingsinstituut van de nazi’s. Onderweg naar het pittoreske Blankenheim, waar je nog Romeinse resten vindt, loop je over smalle paadjes door  landschappen met uitgestrekte bossen en rotspartijen. Hier en daar zijn nog verlaten ertsgroeves.

Een andere tocht gaat dwars door de Vulkaneifel van het ‘thrillerstadje’ Hillesheim naar Schalkenmehren, dat direct aan een ‘maar’ ligt, een meer dat is ontstaan uit de vulkanische activiteit. Je wandelt langs klaterende beekjes en de grotten in Roth en de rotsformaties van de Gerolsteiner Dolomiten.

Voor liefhebbers van kamperen heeft de Eifel trekkersplaatsen midden in de natuur. Naast de vier bestaande trekkingplekken komen er dit jaar nog een paar bij. Elke plek is uitgerust met een vlonder waar je je tent kunt opzetten en een composttoilet. Je kunt alleen te voet bij de trekkersplaats komen. Als je reserveert krijg je de GPS-coördinaten.

Voor iedereen die graag korte wandelingen maakt zijn in het zuidoosten van de Eifel, in de driehoek tussen Eifel, Rijn en Moezel, de eerste zes 'Traumpfädchen' geopend. De naam van deze korte rondwandelingen met een lengte van tussen de 3 en 7 kilometer is afgeleid van het grote zusje 'Traumpfade', de 26 premiumwandelpaden in de streek. Naast kortere afstanden zit het verschil ook in de minder steile hellingen en een grotere dichtheid van belevenismomenten. Naar verwachting komen er in de loop van 2018 nog 5 Traumpfädchen bij.

Meer informatie op de site van Eifel Tourismus.

Deel dit artikel