© foto's Le Champion

In Egmond aan Zee gaat op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 de Egmond Wandel Marathon weer van start. Na 3 jaar afwezigheid staan wandelaars uit binnen- en buitenland al te trappelen om de mooie routes van 10,5 en 21,1 door duinen en over het strand te ontdekken...

De inschrijving voor deze 18e editie is nog geopend tot en met maandag 9 januari. Begin goed aan het nieuwe wandeljaar in Egmond aan Zee en omgeving en schrijf je dus snel in via de website van de Egmond Wandel Marathon 2023Voor de zaterdag en zondag staan al meer dan 9.000 wandelaars ingeschreven. Alle natuur- en wandelliefhebbers willen sportief aan 2023 beginnen in Egmond aan Zee en omgeving.

wandelnieuws egmond driedames

Vrouwen aan de top

Naast Nederlandse deelnemers staan er op zaterdag 21 en zondag 22 januari ook Duitse, Belgische en Luxemburgse wandelaars aan de start. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 55 jaar. Bijna 900 deelnemers zijn op de dag van het evenement ouder dan 70 jaar en 100 ingeschreven wandelaars zijn jonger dan 18 jaar.

Van alle Egmond Wandel Marathon-wandelaars is 70% vrouw. In de leeftijdscategorie tussen de 20 en 39 jaar is zelfs 80% van de deelnemers vrouw en bij de veertigers geldt dit voor maar liefst 85% van de deelnemers.

Livemuziek en Wandel Expo

In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, is gedurende het hele weekend livemuziek en presenteren verschillende exposanten informatieve stands en mooie wandelartikelen.

wandelnieuws egmond roeien

PWN als goede doel

De 4 verschillende routes van de Egmond Wandel Marathon lopen grotendeels over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land. Duinbeheerder PWN is het goede doel van de Egmond Wandel Marathon. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan de duinbeheerder, zodat zij de leefomgeving van amfibieën kunnen verbeteren.

Laatste kans om in te schrijven

Kom jij op zaterdag 21 en/of zondag 22 januari samen met alle andere wandelliefhebbers ook genieten van de mooie natuur aan de kust? Schrijf je dan nu in voor een van de mooie routes van 10,5 of 21,1 km van de Egmond Wandel Marathon via www.egmondwandelmarathon.nl. De inschrijving is geopend tot en met maandag 9 januari.

Start het jaar goed en schrijf je in!

 

wandelnieuws egmond heuvelop

Deel dit artikel