Oesterputten in Yerseke © foto Shutterstock

De provincie Zeeland is sinds december 175 kilometer wandelnetwerk rijker. In het gebied tussen de Ooster- en Westerschelde is het nieuwe 'Wandelnetwerk Reimerswaal' in Zeeland inmiddels officieel geopend...

Wandelaars maken kennis met de Zeeuwse binnen- als buitendijken, boomgaarden en slingerende polderweggetjes. Wandelnetwerk Reimerswaal heeft in totaal 70 knooppunten, waarmee je naar hartenlust kunt combineren. Het netwerk telt liefst 3.000 kilometer en wordt onderhouden door vrijwilligers. Dit alles wordt gecoördineerd door Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Eigen routes én ommetjes

Je kan zelf je eigen route samenstellen aan de hand van de knooppunten, maar je kan ook kiezen voor een van de vele ommetjes. De kernen van bijvoorbeeld Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Hansweert en Rilland zijn van ommetjes langs de vele bezienswaardigheden van betreffende plaatsen voorzien. Deze zijn  door middel van zogenaamd  ‘tussenroutes’ op elkaar én op de andere wandelnetwerken (in Zuid-Beveland, Tholen en zelfs in Brabant) aangesloten, zodat ook de lange-afstandswandelaar in Zeeland kilometers kunnen maken. 

Gevolgen voor Grenslandpad

De opening van het nieuwe wandelnetwerk heeft ook gevolgen voor het 372 kilometer lange Grenslandpad, dat langs de grens met onze zuiderburen loopt: etappe 5 bij Kruiningendrie kilometer langer. “Wandelaars zien dan nog beter dat net buiten de haven van Hansweert de binnenschepen zich voegen tussen de grote containerschepen. Ook wandel je nu dicht langs het monument voor slachtoffers van de watersnoodramp van 1953’, aldus padcoördinator Chris Louwerse. De wit-rode markeringen van het Grenslandpad worden binnenkort aangepast. Totdat het nieuwe gedeelte gemarkeerd is blijft de oude route intact. 

Bron: Stichting Wandelnet

Deel dit artikel