Foto: Het Limburgs Landschap / Henk Heijligers
Foto: Het Limburgs Landschap / Henk Heijligers

De 12 provinciale Landschappen en de ANWB organiseren voor het eerst een Landelijke Wandeldag. Op 27 mei zijn er in totaal 36 ANWB-Lenterondjes voor Nederland gemaakt. Vrijwilligers hebben routes uitgezet en zullen de wandelaars ontvangen.  

De ANWB en de provinciale Landschappen verwachten dat, afhankelijk van het weer, landelijk zo’n 10.000 deelnemers de wandelschoenen zullen aantrekken om te struinen door de natuur.  Er zijn drie wandelroutes per provincie voorbereid van ongeveer 5, 10 en 15 kilometer. Na afloop ontvangen de wandelaars een goodiebag.

In Limburg gaan wandelaars met Het Limburgs Landschap op pad over Landgoed Arcen. Er zijn wandelroutes van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. Er wordt gestart vanaf Kasteeltuinen Arcen. De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Hier worden met spelvormen de zintuigen van de kinderen geprikkeld en de natuurbeleving vergroot.

De langere routes over het landgoed zijn voor de meer fanatieke wandelaars. De lange lanen van de historische buitenplaats brengen de wandelaars naar de uiterwaarden van de Maas. Vanuit daar wordt Landgoed Arcen verder verkend. Zo wordt een bezoek gebracht aan de restanten van het recent ontdekte eeuwenoude doolhof en bij de prachtige natuurherstelprojecten, het Geldersch Vlies en Straelens Schuitwater.

Meer informatie is te vinden op de site over de Landelijke Wandeldag.

Deel dit artikel