Van 20 tot en met 28 oktober vindt de tweede editie van WOEST&BIJSTER plaats: het landschapskunst- en locatietheaterfestival in en rondom Bennekom. Twintig plekken zijn het decor van landschapskunst of theatervoorstellingen. Een fiets- en wandelroute verbindt alle festivalplaatsen.

De plaatsen voor kunst en theatervoorstellingen zijn de bosgebieden Ede en Oostereng, Renkums Beekdal, Landgoed Quadenoord en het Bennekoms heitje. Deze zijn van 20 tot en met 28 oktober te bezoeken tussen 10 en 17 uur. WOEST&BIJSTER biedt vernieuwende experimentele vormen van kunst, waarbij meerdere disciplines elkaar opzoeken en versterken. Bezoekers worden actief betrokken bij de voorstellingen en kunstwerken, waardoor de kunstbeleving intenser is. De combinatie van ruige natuur en landschapskunst/locatietheater biedt een bijzondere ervaring. Voor bezoekers een inspirerende gelegenheid om dit bijzondere gebeid te verkennen via de uitgezette fiets- en wandelroute (15-25 kilometer). Die informatie en de theatervoorstellingen met ticketkosten, staan in september 2018 op de website.

Het festivalhart ligt in het centrum van Bennekom op het Van Slootenplein. Van 20 tot en met 28 oktober is hier dagelijks de informatiepost en kaartverkoop in voormalig Intersportpand Van Wonderen, Dorpsstraat 1, te Bennekom. Vanaf 17 uur is er livemuziek op het plein met food/drinks en livemuziek in de tipitent. Op 20 oktober vindt hier ook het Elfdorpenfestival plaats, vanaf 18 uur.

In 2016 vond de eerste editie plaats van Woest en Bijster in een weekend. Meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers bezochten dat festival. Deze tweede editie is langer van opzet.

 

Deel dit artikel