Kastelen, buitenplaatsen en landgoederen vind je verspreid in de hele Achterhoek. Verken je de Achterhoek te voet, dan kom je er onderweg altijd wel een paar tegen. Geniet van het coulisselandschap, wandel over onverharde paden, langs velden, bossen, kabbelende beken en over uitgestrekte landgoederen. Vier tips!

Buitenplaats en waterburcht

Wandel je het Rondje Megchelen-Brüggenhütte (22 km), dan geniet je van het meest zuidelijke puntje van de Achterhoek én een deel van Duitsland. Onderweg wandel je langs Wasserburg Anholt en Erfgoed Landfort. Leuk is om ook een bezoekje aan de tuinen te brengen.

lochem megchelen bruggenhutte

Ongebaande paden

Klompenpaden blijven onverminderd populair. Het Stokkum Staickheimerpad (18 km) voert je onder andere door het heuvelachtige buitengebied van Stokkum, het Bergherbos en het parkbos de Plantage bij Huis Bergh. Geniet van prachtige uitzichten het indrukwekkende middeleeuwse Huis Bergh.

lochem klompenpad staickheimerpad

Groen, groener, groenst

De route Rondje Exel (17 km) slingert zich door het Achterhoekse coulisselandschap. Je wandelt afwisselend over de landgoederen Ampsen, Kranengoor en Verwolde. Breng een bezoek aan Huis Verwolde of geniet van het ‘Bijzondere Bomenpad’ op het gelijknamige landgoed.

lochem verwolde stan bouwman

Levendig landgoed

De Hackfortse Enkroute (16 km) voert grotendeels over landgoed Hackfort, met haar door houtwallen omgeven akkers, hakhoutbosjes, poelen en historische boerderijen. Geniet van wat lekkers én het zicht op de historische moestuin bij de Keuken van Hackfort. Vanuit Vorden kun je een klein lusje toevoegen en een bezoek brengen aan Kasteel Vorden. 

lochem hackfortse enkroute

Klik hier voor nog veel meer routes langs kastelen in de Achterhoek

Deel dit artikel