Langeafstandswandeling RivierPark Maasvallei in Belgisch- en Nederlands Limburg is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2021. De jury maakte dat tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Online Experience bekend.

Net als de beurs vond de uitreiking van de bijbehorende Wandeltrofee 100% digitaal plaats. De overige genomineerden waren Streekpad Westfriese Omringdijk (Nederland), Wandelnetwerk ‘de Merode’ (België), de Oude Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug (Nederland) en Pad van de Vrijheid (Nederland).

De LAW in het RivierPark Maasvallei werd in 2020 uitgebreid; van 52 km aan de Vlaamse zijde tot een vernieuwde lusvormige langeafstandswandeling van in totaal 137 km, langs de beide oevers van de Grensmaas. Deze grensoverschrijdende wandelroute verbindt de elf gemeenten in het RivierPark Maasvallei en voert je daarbij langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes.

De jury roemde bij deze wandeling de aandacht voor natuurgebieden, het wandelen door graslanden, de goede bewegwijzering in beide richtingen, het grensoverschrijdende karakter en de unieke samenwerking tussen Belgische en Nederlandse partners. Ook de actuele website, waarop je delen van de Rivierpark-wandeling kan combineren met lokale wandelingen in België en in Nederland, zag de jury als een plusplunt.

Meer informatie over de winnende wandelroute vind je op de website van RivierPark Maasvallei

 

overnachten banner sleutel

Deel dit artikel