kloosterleven wandelpad
Uniek inkijkje in het kloosterleven © foto Shutterstock

Noord-Brabant is een nieuwe lange-afstand-wandelroute rijker. Vanaf 1 mei kan je er wandelen over ‘Ons Kloosterpad’. Het bestaat uit een wandelpad van in totaal 330 kilometer, dat je zowel langs bestaande- als voormalige kloosters voert.

Al wandelend maak je in 15 etappes kennis met vijftig van die plekken en met de prachtige natuur eromheen en krijg je ook nog een inkijkje in het rijke kloosterleven. Elke etappe start én eindigt bij een klooster. Rond diverse kloosters zijn ook nog prachtige rondwandelingen van 2,5 tot 12 km uitgezet. Ook deze wandelroutes beginnen en eindigen altijd bij het betreffende klooster.

Overnachten

In een aantal kloosters langs de route is het tevens mogelijk om te overnachten. Op deze wijze kan je zelf een meerdaagse wandeling in elkaar sleutelen. Het is wel verstandig om altijd vooraf de mogelijkheden te controleren, want je kunt hier niet dagelijks terecht. Maar aan de routes liggen ook nog andere accommodaties waar je kan overnachten, vaak met een link naar het kloosterleven. Kijk voor alle locaties en mogelijkheden op de website van het Brabants Kloosterleven.

Alle informatie over Ons Kloosterpad is te vinden op de website van Visit Brabant

Deel dit artikel