Bergweide en berghut Val di Fassa
Bergweide en berghut Val di Fassa © Nicola Angeli

In de Noord-Italiaanse Dolomieten, in de regio Val di Fassa, heeft IDTravel enkele mooie, uitdagende huttentochten uitgezet. Over prachtige routes wandel je in een aantal dagen langs o.a. de Marmolada, het massief Sassolungo of door het kleurrijke Rosengarten.

Vanzelfsprekend word je in de hutten verwend met de lekkerste lokale gerechten en slaap je - altijd coronaproof - op meer-persoonskamers met stapelbedden óf op een eigen kamer. Tijdens het ontbijt kan je tegen betaling een lunchpakket maken.

wandelnieuws valdifassa lunch federico modica

© Federico Modica

Het landschap is werkelijk indrukwekkend en heel afwisselend, wat ook geldt voor de uitgezette huttentochten. Zo loop je relaxed langs een bosrand met een adembenemend uitzicht op een uitgestrekte bloemenweide en vervolgens sta je plots voor een imponerende, hoge, steile rotswand. Het is een heel indrukwekkend massief waar je doorheen loopt. Deze regio valt niet voor niets onder de UNESCO World Heritagelijst. Een fenomeen is hier de Rosengarten, beroemd om het verrassend wisselende licht in het avondgloren, wat de rotswanden van grijs naar rood doet veranderen. En wees niet verbaasd als je onderweg gemzen en marmotten tegenkomt…

Samen met de bergdorpjes en de kleine, authentieke rifugio’s (hutten waar je lekker kan uitrusten en/of overnachten) zorgt dit alles voor een unieke belevenis. Na een mooie wandeldag kom je aan in je hut om vervolgens op het terras even bij te komen en om te genieten van het fantastiche uitzicht. Het nuttigen van een drankje in deze atmosfeer is de ultieme beloning voor de inspanningen die je die dag hebt geleverd. Je weet dan gelijk waarom je een huttentocht doet…

wandelnieuws valdifassa wandelen patricia ramirez 1202

© foto Patricia Ramirez

De huttentochten in Val di Fassa voeren je via uitstekend bewegwijzerde routes naar de mooist gelegen overnachtingshutten. En je kan er op ieder wandelniveau van de prachtige omgeving te genieten. Er zijn zowel tochten voor families met kinderen als voor bergwandelaars met weinig ervaring, maar ook tochten voor écht ervaren bergwandelaars die een uitdaging zoeken. Als extra uitdaging is het gedurende de huttentocht zelfs mogelijk een Klettersteig met gids te maken. Verder heb je de keuze uit een grote diversiteit aan huttentochten met een duur van 5 tot 8 dagen.

Uiteraard biedt IDTravel je de mogelijkheid om vooraf in één of meerdere hutten een extra overnachting te boeken. Als je dat wilt zal IDTravel je daar met veel plezier over adviseren. Naast de mooi gelegen hutten heeft IDTravel ook uitstekende ‘starthotels’ voor je uitgezocht. Daar kan je de auto gratis parkeren tijdens je tocht en aan het eind van je huttentocht is het mogelijk je reis eventueel te verlengen. Dit dient overigens wel van tevoren gereserveerd te worden. Zo kan je lekker een heerlijk dagje bijkomen van de inspanningen na je huttentocht en extra genieten van de speciale Italiaanse gastvrijheid in een unieke sfeer.

Wil je meer lezen over de huttentochten van IDTravel in Val di Fassa?

Kijk dan op de website van deze huttentochtenspecialist

 

Goed georganiseerde en schitterende huttentochten in Val di Fassa boek je bij IDTravel. Kom alvast in de vakantiestemming tijdens bij het bekijken van één van de prachtige huttentochten van IDTravel in Sassolungo en bekijk de video hieronder.

Deel dit artikel