wandelroute Marker Wadden
Wandelen op Marker Wadden © foto Peter Leenen

Vanaf zaterdag 1 mei vaart  de veerboot naar Marker Wadden weer. De veerdienst naar de nieuwe natuureilanden in het Markermeer lag een tijd stil in verband met de coronamaatregelen, maar door de versoepelingen kan er weer gevaren worden.

Tickets zijn inmiddels te boeken via de website van Natuurmonumenten. De overtocht is al een geweldige ervaring en eenmaal op Marker Wadden aangekomen gaat het avontuur onvermiderd verder. Je geniet er van de weidsheid van de eilanden. En tijdens de uitgezette wandelingen ontdek je hoe de nieuwe natuur ontluikt.

Er is in eerste instantie ruimte voor een beperkt aantal opvarenden, zodat je voldoende afstand kunt houden. De boten varen voorlopig alleen in de weekenden, op vrijdag tot en met maandag. In de meivakantie zijn er echter meer afvaarten. Elsa Pater, boswachter op Marker Wadden: “Ik ben echt heel blij dat de boot weer gaat varen. We kregen er zoveel vragen over. Nu kunnen ook de mensen die geen eigen boot hebben de Marker Wadden weer bezoeken".

wandelnieuws boot marker waddenDe overtocht naar Marker Wadden is al een geweldige ervaring © foto Elsa Pater

In het Markermeer ontwikkelt de natuur zich in razend tempo. Marker Wadden is een waar paradijs voor vissen en vogels, maar ook de mensen kunnen er hun hart ophalen. Er zijn mooie wandelingen te maken langs drie bijzondere vogelkijkhutten en een imposante uitkijktoren. Ook is er naast het eilandpaviljoen - mét riant terras - een groot strand en bij mooi weer nodigt het water uit tot pootje paden of een heerlijk frisse duik. In het voorjaar dragen het geluid van vogelkolonies en de geur van bloeiende moerasandijvie bij aan een unieke ervaring. Bezoekers zijn overigens alleen welkom op het haveneiland, op de andere vier eilanden wordt momenteel de natuur volledig met rust gelaten.

Nog deze maand wordt er overigens gestart met de bouw van twee nieuwe natuureilanden, waarmee het totaal op zeven komt.

Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Deel dit artikel