Berghuttentocht Hahnenkamm
Berghut Hahnenkamm

Het Tannheimer Tal, in het noorden van Tirol, ligt nét over de Duitse grens. Huttentochtenspecialist IDTravel heeft hier een aantal mooie wandeltochten uitgezet. En niet zonder reden…

Het dal biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor de actieve vakantiegangers. Wie van variatie in activiteiten houdt, kan hier zijn hart ophalen. Dat is ook de reden dat het dal bij velen zo geliefd is: hier is voor iedereen altijd wel een activiteit die in de smaak valt, ongeacht de samenstelling van het vakantiegezelschap. Het gebied is ook uitermate geschikt voor wandelaars met kinderen of voor degenen die gewoon een huttentocht willen maken zonder zich hierbij buitensporig in te hoeven spannen. Er wordt in deze regio een grote diversiteit aan tochten aangeboden; je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een 5-, 6- of 7 daagse tocht met ook – qua zwaarte - verschillende niveaus.

wandelnieuws tannheimer bergtoppenBerghuttentochten: genieten van rust en prachtige uitzichten

Vaste vertrekplaats

Bij een Tirol A-, B- of C-tocht start je altijd vanuit de driesterrenaccommodatie Pension Kreuzeck in Weissenbach am Lech. Hier kan je ook je auto gratis parkeren voor de hele duur van je tocht. Vanuit Weissenbach am Lech wandel je eerst een stukje langs de rivier de Lech om daarna te starten met een heerlijke relaxte klim naar de eerste hut. Kies je voor een start aan de Haldensee dan is het zelfs mogelijk om het eerste traject met de lift af te leggen naar de Krinnenalpe, de allermooiste en gezelligste berghut van deze regio! Zijn de kinderen mee? Voor hen zijn onderweg of aan het eind van de tocht tal van activiteiten. Zij zullen zich bepaald niet vervelen. Zo kunnen ze onder andere genieten van een lekkere plons in het kraakheldere water van de Haldensee of al hangend in een tuigje tijdens het avontuur in een ‘Kletterwald’.

wandelnieuws tannheimer vrouwNa de wandeling is er de comfortabele berghut

Je overnacht in meer-persoonskamers of op slaapzalen, maar - vanzelfsprekend – wél volledig coronaproof. En ’s avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar, volledig bereid met lokale producten. ’s Morgens bij het ontbijt kan je je lunchpakket voor onderweg zelf samenstellen.

De huttentochten zijn allemaal uitstekend bewegwijzerd. Afhankelijk van de route die je kiest, ben je per tocht zo’n 2 tot 5 uur onderweg. Je hebt overigens altijd de mogelijkheid om onderweg je tocht met een nacht te verlengen, om zo extra te kunnen genieten van de prachtige omgeving, terwijl je de spieren even een dagje rust gunt.

Bergwandelen van uit één locatie.

Vanuit drie sterren Pension Kreuzeck is het ook mogelijk om de Lechtaler Wanderweg te lopen of om te wandelen naar een hut, daar te lunchen (incl. in de reissom) en vervolgens te slapen op uw eigen hotelkamer.

Tip

Verleng je vakantie met een paar dagen voor o.a. een prachtige fietstocht. Het Tannheimer Tal beschikt over 25 zeer populaire bewegwijzerde fietsroutes. Bezoek eventueel Schloss Neuschwanstein of ga op zoek naar de Highline179 brug die in het Guiness Book of Records vermeld staat als de langste voetgangershangbrug ter wereld in Tibetaanse stijl.

Huttentochten van IDTravel in de Tiroler Alpen zijn ideaal voor iedereen. Een unieke kans om kennis te maken met een fantastische huttentocht in een omgeving die bijzonder veel te bieden heeft.

Ga voor meer informatie over huttentochten in het Tiroler Tannheimer Tal naar de website van huttentochtenspecialist IDTravel.

wandelnieuws uitzicht rotspuntAdembenemend...

Deel dit artikel