Op zondag 25 oktober is de eerste editie van de Urban Walk Utrecht gepland. Dit is een unieke stadswandeling langs en door een aantal highlights en onontdekte plekken in de Domstad.

Starten en finish is in het Wilhelminapark en de wandelaars kunnen kiezen uit een parcours van 10 of 20 km. Naast de editie in Utrecht is er ook een Urban Walk in Den Haag, Groningen, Rotterdam, Haarlem en Breda.

Gerrit Rietveld

De Urban Walk Utrecht staat tijdens deze eerste uitgave van de wandeltocht in het teken van meubelmaker Gerrit Rietveld. Hij werd in 1888 geboren in Utrecht en stierf er ook, in 1964. Rietveld ontwierp in 1919 de beroemdste stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. En kort daarna ontwierp en bouwde hij Rietveld Schröderhuis. De invloed van de veelzijdige architect is op veel plekken in Utrecht te zien. Als deelnemer loopt je niet alleen lángs de woning van Rietveld, maar je gaat óók door de keuken en het atelier van het Rietveld Schröderhuis.

COVID-19

De organisatie streeft naar een mooie eerste editie. Dit alles vanzelfsprekend mét inachtneming van de geldende corona-richtlijnen. Vanwege de geldende regels zal er tijdens deze editie slechts een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten en kan er uitsluitend online worden ingeschreven. Startbewijzen worden vervolgens thuisgestuurd en er wordt op de dag van het evenement gestart in meerdere, kleine groepen. 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu tot en met zondag 18 oktober 2020. Als de deelnemersbewijzen zijn uitverkocht sluit de inschrijving eerder.

Inschrijven doe je via de website van de Urban Walk Utrecht.

Deel dit artikel