© foto William Hoogteyling
© foto William Hoogteyling

In de historische binnenstad van Buren kan je vanaf 1 september een bijzondere wandeling maken. Van de hand van Fred Eggink verscheen onlangs de dichtbundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’, een verzameling gedichten over de eerste honderd coronadagen. Alle honderd gedichten zijn van 1 september tot en met 31 december van dit jaar in de fraaie binnenstad te zien.

De officiële opening van deze bijzondere stadswandeling wordt op 1 september om 19.00 uur verricht door welbekende 'landelijk coördinator IC in Nederland' Diederik Gommers en intensivist Maarten van Lieshout. Zij krijgen dan ook het eerste exemplaar van de bundel uitgereikt. 

De gedichtjes zijn tot het eind van 2020 op de oude muren en achter ramen te lezen. Ze zijn bovendien voorzien van treffende, kunstzinnige illustraties van Arie van Vliet, bekend van de Flipje-albums. 

wandelnieuws coronawandeling© foto William Hoogteyling

De bundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’ kan je aan het eind van de wandelroute voor € 15,- kopen bij restaurant De Prins.

Je kan de bundel ook bestellen via de speciale website. Je kunt hier tevens meer informatie vinden over de coronawandeling én de achtergronden van het bijzondere project.

Deel dit artikel