Maandagavond 21 januari vertelt bioloog en vogelaar Camilla Dreef over vogels kijken, de Vogelbescherming en haar boek 'Kwie kwie kwie kwie kwie, een boek vol vogelverhalen'. Tijdens deze lezing zal Camilla haar persoonlijke vogelavonturen delen.

Camilla Dreef hoopt met haar verhalen mensen aan te steken met het 'vogelvirus'. Door vogelverhalen met elkaar te delen, gaat men anders kijken naar de omgeving en dat draagt weer bij aan natuurbescherming. Camilla neemt de bezoekers deze avond niet alleen mee op ontdekkingsreis in de vogelwereld vol verrassingen, ze verzorgt ook een workshop over vogels kijken. Zo zijn de deelnemers na deze avond klaargestoomd voor de Nationale Tuinvogeltelling die het weekend daarop plaatsvindt.

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet. Daarnaast doet ze ecologisch onderzoek als zelfstandig ecoloog. In 2018 bracht ze haar eerste boek Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie uit.

De toegang bedraagt € 10,- inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een vogelkaart. De lezing vindt plaats in Natuurkwartier in Nieuwegein. Kaarten bestellen kan via de site

Deel dit artikel