Loonse- en Drunense Duinen wandelen

Loon op Zand mag zichzelf de trotse winnaar noemen van de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021! De Brabantse gemeente nam het op tegen de Limburgse gemeente Roerdalen en Landerd in Noord-Brabant. Tot en met 19 maart konden publieksstemmen worden uitgebracht via tevoetonline.nl.

Na het sluiten van deze periode werden de stemmen geteld en was het aan de vakjury om te bepalen wie in 2021 mag worden gekroond tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’. De vakjury volgde uiteindelijk de publiekswinnaar en zo werd Loon op Zand de titelhouder van 2021.

Wekenlang woedde er een felle strijd tussen de drie gemeenten, waarbij vooral Roerdalen en Loon op Zand kop over kop richting de finish buitelden. Het werd Loon op Zand, waarover onze verslaggever onder meer schreef: ‘Struinen door de Brabantse Sahara. Waar je ook kijkt, zand. Het is moeilijk voor te stellen, maar de vlakte meet pakweg 750 voetbalvelden bij elkaar.’ De officiële uitreiking zal in overleg met de gemeente Loon op Zand plaatsvinden op een later moment.

 wandelnieuws de loonse en drunense duinen 2

Wandelgemeente van het Jaar

Jaarlijks beoordeelt Wandelkrant ‘te voet’ Nederlandse gemeenten op wandelvriendelijkheid voor de verkiezingen van Wandelgemeente van het Jaar. Tientallen gemeenten doen ieder jaar weer een gooi naar de titel door middel van het invullen van een enquête. Daarbij let de jury op elementen zoals onderhoud van de routes en het aantal onverharde wandelpaden. De gemeenten Landerd, Loon op Zand en Roerdalen sprongen eruit op deze en andere punten en gingen onderling de strijd aan, waarbij het publiek haar stem kon uitbrengen op één van de drie gemeenten. Bezoekers van tevoetonline.nl konden hun stem baseren op de artikelen die onze verslaggevers ter plekke hadden geschreven over een route in de betreffende gemeente. Naast deze reportage werd ook een rapport gemaakt over het gebied en de bewandelde route.

Deel dit artikel