Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het Limburgse Simpeveld krijgt veel extra geld voor de verbetering van onder meer de leefbaarheid en het toerisme. Ook komt geld beschikbaar voor de aanleg van wandelroutes.

Het Limburgse provinciebestuur investeert mee om de leefbaarheid van de gemeente Simpelveld te verbeteren en qua toerisme beter op de kaart te zetten. De gemeente krijgt daarvoor van de Provincie Limburg een bijdrage van ruim negen ton. De gemeente investeert zelf ruim € 3,2 miljoen en een aantal partners draagt ruim 8 ton bij.

Gedeputeerde Eric Geurts zegt dat Simpelveld een belangrijke toeristische functie heeft die extra versterkt moet worden. 'Simpelveld heeft zich als een toeristisch gebied ontwikkeld. Daar zijn goede verbindingen voor nodig, zowel per fiets, als per spoor en te voet. Ook het verder versterken van het dorpshart Bocholtz is onderdeel van deze ontwikkeling.'

De komende drie jaar wordt dan ook hard gewerkt aan projecten. Zoals het herstellen van de Rijksmonumentale draaischijf van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (zie foto). Of bijvoorbeeld het fietspad Kalkbaan voor aanhaking op de Venn-Bahn, een fietsroute van Aken naar Troisvierges in Luxemburg. Ook worden fiets- en wandelroutes gerealiseerd die het Romeins verleden van de streek beleefbaar en zichtbaar maken. Er wordt ook gewerkt aan een facelift voor het dorpshart van Bocholtz; een kerkdorp van Simpelveld. Bijvoorbeeld door herstructurering van de openbare ruimte en parkeergelegenheden. Daarnaast komt er op de Huls een uitkijkpunt en startlocatie voor wandelingen.

Deel dit artikel