Meer natuur en nog minder asfalt. De organisatie wil dat de Internationale Vierdaagse Apeldoorn dit jaar nog groener wordt en heeft de routes daarom vernieuwd.

De 65ste editie van het evenement wordt gehouden van 10 tot en met 13 juli. De routes zijn dit jaar voor een groot deel vernieuwd en voeren vanaf de start op het complex van de Victoria Boys aan de Berghuizerweg in Apeldoorn rechtstreeks de natuur in. De wandelaar doorkruist, afhankelijk van de gekozen afstand, bossen, heide en zandverstuivingen, en loopt langs sprengen. Routes gaan ook door natuurpark Berg en Bos en door Veluwse dorpjes als Loenen, Beekbergen, Hoog Soeren, Hoenderloo en Vaassen. Een deel van de route gaat ook door paleispark Kroondomein Het Loo.

Deelnemers kunnen kiezen uit 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag, en wie vier dagen te veel vindt, kan ook 1, 2 of 3 dagen meedoen. Voorinschrijven kan tot 30 juni via de website. Daarna is aanmelden vanaf 9 juli mogelijk bij de starttent op het terrein van Victoria Boys.

Deel dit artikel