Zeeland heeft er een bijzonder wandelevenement bij. Van 8 tot en met 13 juli vindt de eerste Wemeldinge Wandel Week plaats. Het gaat om gevarieerde themawandeltochten, waarbij beleving en Zeeland centraal staan.

De Wemeldinge Wandel Week wordt georganiseerd door Hotel Wemeldinge en Camping Linda in het Zeeuwse dorp aan de Oosterschelde, Wemeldinge. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Op zondag 8 juli is de eerste themawandeling. Dit is een mindfullnesswandeling van 5 kilometer met begeleiding. Op maandag 9 juli staat ‘rondje met het pontje’ op het programma. Het gaat om een wandeling van 6 tot 15 kilometer waarbij Tholen wordt aangedaan.

Op dinsdag 10 juli staat parlevinken centraal als thema tijdens een wandeling van maximaal 8 kilometer. En op woensdag 11 juli gaat de themawandeling (8 tot 15 kilometer) over oesters en mossels, Zeeuwse lekkernijen die rechtstreeks uit de buurt komen.

Op donderdag 12 juli is het thema ‘eten uit de natuur, verser kan het niet’. Deze wandeling is met begeleiding en heeft een lengte van 5 kilometer. Op de slotdag, vrijdag 13 juli, wordt tijdens de wandeling van 7 tot 15 kilometer een lokale boer aangedaan.

De wandelingen zijn individueel te doen en in eigen tempo. Vaste vertrekpunten zijn Hotel Wemeldinge en Camping Linda. De kosten per wandeling bedragen 5 euro. Dit is inclusief een consumptie na afloop. Aanmelden om deel te nemen aan een of meerdere wandelingen kan vooraf bij Hotel Wemeldinge of Camping Linda.

Deel dit artikel