De Pelgrimsherberg in Vessem
De Pelgrimsherberg in Vessem

Nu de Pelgrimsherberg weer open is, bestaat ook weer de mogelijkheid om vier dagen in de herberg te verblijven en de omgeving te verkennen. Twee jaar geleden is het startschot gegeven voor een mini-pelgrimage rondom het Brabantse Vessem.

Voor de mini-pelgrimage zijn vier wandelingen uitgezet van 15 tot 25 km: de Merenroute (richting Wintelre), de Heideroute (richting Middelbeers), de Stroom- en Bosroute (richting Duizel/Knegsel) en de Verstillingsroute (richting Netersel). Na de coronasluiting is het nu weer mogelijk drie of meer nachten in de Pelgrimsherberg verblijven, het pelgrimswandelboekje te kopen bij de gastmensen en fijn aan de wandel gaan. Met deze mini-pelgrimage kan je je vier dagen heerlijk terugtrekken uit de hectiek van alledag op een plek die uitnodigt om tot innerlijke rust te komen.

De te lopen wandelingen staan uitgebreid beschreven in het boekje. Daarnaast is veel informatie toegevoegd over het gebied waar je doorheen loopt: de natuur en cultuur van het land van de acht zaligheden. Tevens zijn er vragen opgenomen, waarmee je je mini-pelgrimage verdieping kan geven.

Meer informatie kan je vinden op de website van Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem.

Deel dit artikel