Noordsvaarder Terschelling wandelnieuws
Boswachterspad Noordsvaarder op Terscehelling © foto Shutterstock

Boswachters van Staatsbosbeheer selecteerden voor jou de mooiste boswachterspaden in de winter. Boswachterspaden zijn door boswachters uitgestippelde wandelroutes in Nederland. Zij nemen je aan de hand langs hun favoriete plekjes en laten je ruige zijpaadjes bewandelen waar je anders zomaar voorbij zou lopen.

Hieronder de zeven favorieten van de boswachters voor een mooie winterwandeling.

 • Boswachterspad Klooster- en heidewandeling

  Waar en hoelang? Heeze-Leende in Noord-Brabant, 7,5 km - Bevroren vennen, prachtige vergezichten en oneindige stilte.
 • Boswachterspad Kattukse duinroute en Duinroos

  Waar en hoelang? Hollands Duin in Zuid-Holland, 8 km - Overvliegende wintergasten en vele historische sporen in Katwijk aan Zee. Vanaf de toppen van de duinen heb je een goed zicht op natuur en cultuur.
 • Boswachterspad Noordzeewandeling

  Waar en hoelang?  Schoorlse Duinen in Noord-Holland, 10 km - Zee, duin, bos en heide; dit boswachterspad trakteert je op alles wat de Schoorlse natuur je te bieden heeft. Vanaf het hoogste duin van Nederland heb je een schitterend uitzicht over al het mooie dat dit gebied je te bieden heeft.
 • Boswachterspad Landal Amerongse Berg

  Waar en hoelang? Utrechtse Heuvelrug in Utrecht, 8 km – Je zult hier verrast worden door de afwisselende natuur en de mooie uitzichten. Een heerlijke wandeling door het Amerongse Bos in de provincie Utrecht.
 • Boswachterspad Noordsvaarder

  Waar en hoelang? Terschelling in Friesland, 11 km - De geur van zee, een gure en ijskoude windvlaag danwel een regenbui. In de winter ga je hier helemaal op in de natuur. Op dit boswachterspad over de Noordsvaarder beklim je de duinen van Terschelling en ontdek je de dynamiek van de natuur.
 • Boswachterspad 't Lange pad

  Waar en hoelang? Oostvaardersplassen in Flevoland, 7 km – Hier geniet je steeds van een weids uitzicht, zie je de kudde konikpaarden grazen en speur je naar het kleurrijke ijsvogeltje tijdens je wandeling.
 • Boswachterspad Rottige Meente

  Waar en hoelang? Rottige Meente in Friesland, 16,6 km – Grote kans dat je hier de zwarte stern ziet. Verder bloeiende moerasplanten en – bij gelegenheid - de schoonheid van winterse vorst en sneeuw tijdens een stevige wandeling over dit boswachterspad door de Rottige Meente. 
Deel dit artikel