wolvenpaar wandelnieuws
© foto Shutterstock

De Zuid-Veluwse wolvin is onlangs samen met een tweede wolf op camera vastgelegd. De nachtbeelden tonen dat ze samen door het landschap wandelen. Er werd al enige tijd vermoed dat er wellicht een tweede wolf in dit gebied was.

Camerabeelden van begin december lieten een wolf zien die er iets anders uit leek te zien dan de bekende wolvin, die al een half jaar op de Zuid-Veluwe leeft. Twee weken later werd het vermoeden bevestigd toen een wildcamera de dieren samen zag wandelen.

Boswachter Theunissen van Natuurmonumenten: “De wolvin is de eerste tijd erg voorzichtig; ze liet niemand merken dat ze er was. Later zagen we steeds vaker dat ze ‘markeerde’. Bij het markeren laat de wolvin wat druppels urine op strategische plekken achter. Ze zegt dan als het ware ‘hier was ik’. Dat mag door een mannetje als uitnodiging worden gezien.”

Het sterke vermoedeng is dat het om een mannetje gaat. Theunissen: “Je ziet dat de wolf forser is en dat hij zijn poot optilt als ie urineert. Dat lijkt mij bewijs genoeg dat het een mannetje is. Of het een blijvertje is, moet nog blijken. Hij is er nog maar kort, dus is het nog maar de vraag of ze samen echt een paar gaan vormen. Als dat zo is, dan is er een grote kans dat we er in de lente wolvenwelpen bij krijgen. Ze hebben daar ook een uitstekend leefgebied voor uitgekozen: groot, rustig en met voldoende prooien.”

Bron: Natuurmonumenten

Deel dit artikel