© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Zo langzaamaan zeggen we gedag tegen de winterkou. In Leiden luidt de Hortus botanicus de lente in met een tentoonstelling over vroege voorjaarsbloeiers als krokussen, irissen en nog andere soorten van de lissenfamilie.

De tentoonstelling gaat op 1 maart open en duurt tot 1 mei. Zeker het bezoeken waard, al is het alleen maar voor het ultieme lentegevoel.

Je kunt er bijvoorbeeld naar het bollenkasje, waar je kunt genieten van zeer zeldzame bolgewassen. En ben je dan nog niet uitgekeken, bezoek dan het bollenbed of ga naar de vele bloembollen die de tuinmannen in kruiwagens en bloempotten hebben geplant. Allerhande informatie van wat je er bekijkt of besnuffelt kun je lezen op de – nieuwe – informatieborden die overal bij staan.

En als we dan toch een tip moeten geven: ga op pad met het wandelboekje over zogenaamde 'geofyten'. Dat zijn bollen, knollen en wortelstokken, zoals bijvoorbeeld de tulp, hyacint en narcis. Je kunt het boekje meenemen naar de Clusiustuin, de bollentuin, langs de bollenkas en Sterrewachttuin. Je leert al wandelend veel over de vele bolgewassen en hun herkomst. Als je ernaar vraagt bij de entree krijg je het gratis mee.

Nóg meer wandelen: op 10 maart is er een rondleiding door de tuin met oud-hortulana Carla Teune als begeleidster. Of het nu warm of koud is, ze weet altijd wel iets bijzonders te vinden of wat moois te ontdekken in de Hortus. Alle benodigde informatie over de wandeling vind je  in de agenda op de website van de Hortus in Leiden.

Voor de tentoonstelling gelden de reguliere entreetarieven. Let op: vanaf 1 april hanteert de Hortus aangepaste toegangsprijzen. Bovendien zijn ze dan weer twee uurtjes langer open, namelijk tot 18.00 uur. Aanvullende informatie en toegangsprijzen vind je op de website.

Deel dit artikel