© Het Oerd - foto Dirk Hilbers
© Het Oerd - foto Dirk Hilbers

Na het daverende succes van de Veluwegids - wat een nominatie voor de Jan Wolkers Prijs 2017 opleverde - is er nu een natuurgids over de Wadden uitgekomen! Het fraaie boekwerkje 'WADDEN – De Natuurgids' beschrijft de 28 mooiste natuurroutes van het Waddengebied.

Met deze gids vind je de meest bijzondere gebieden van de Wadden en ontdek je alle soorten landschappen die er zijn. Verder krijg je tips over hoe en waar je bijzondere planten en dieren kunt vinden en je wordt geattendeerd op landschappelijke, historische en ecologische monumenten. Uitgebreide achtergrondinformatie over landschap, flora en fauna maken de gids compleet. Het is een gids die je graag bij je hebt in het veld, maar die ook interessant is om te lezen bij de open haard.

Het Waddengebied is vooral beroemd om de vele soorten vogels die er leven en bovendien niet voor niets uitgeroepen tot ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. WADDEN – De Natuurgids neemt je mee door het hele waddengebied en geeft antwoord op vragen als:

  • Wat zijn de allerbeste plekken voor vogels, vlinders, libellen of flora?
  • Waar vind je de mooiste kwelders?Hoe vind je zeehonden, rugstreeppadden of wilde orchideeën?
  • Wat maakt de duinen op de Waddeneilanden eigenlijk zo bijzonder?
  • Kun je beter kiezen voor een wadexcursie of toch voor een echte wadlooptocht?Deze natuurgids over de Wadden biedt verder o.a.:

  • De 28 allermooiste wandel- en fietsroutes, vogel- en wildlife sites
  • Tips voor o.a. wadlopen, het spotten van wadvogels, het maken van zwerftochten, het vinden van bloeiende kwelders
  • Informatie over het landschap, geschiedenis, geologie, flora en fauna
  • Een gratis route-app met routes langs de hele Waddenkust.

wandelnieuws kwelderflora schiermonnikoog dh© Kwelderflora Schiermonnikoog - foto Dirk Hilbers

De auteur van het boekwerkje is Dirk Hilbers, bioloog en oprichter van stichting Crossbill Guides, een organisatie die betrokkenheid van het publiek bij natuurbescherming wil aanmoedigen. De gids kost €25,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en via de website van KNNV Uitgeverij.

Deel dit artikel