nedersaksen wandelen

Omdat de laatste ontwikkeling met betrekking tot de Covid-19 pandemie er goed uitzien, mogen we voorzichtig weer wat meer. Voor wat betreft vakantie is het vanaf nu ook weer mogelijk om bij onze oosterburen te gast te zijn. En Nedersaksen is dan een mooie bestemming, die eenvoudig is aan te reizen. En de natuur in Nedersaksen is zo divers en veelzijdig als de wandelmogelijkheden.

Een paar highlights:

  • Het Osnabrücker Land biedt met het Natuur- en Geopark TERRA.vita, dat deels in het Teutoburger Woud en deels in het Wiehengebirge ligt, een fijn wandelgebied met inkijkjes in de geschiedenis van onze aarde.  
  • De 100 km lange Ahornweg is dé wandelklassieker in de streek. De populaire wandelroute is al zo´n 50 jaar oud en een perfecte manier om het landschap en de cultuur van het Osnabrücker Land te ontdekken.
  • De wandelroute DiVa. Want wat hebben dinosaurussen en Romeinen met elkaar gemeen? Ze vormen de hoofdthema´s van de wandelroute DiVa. Di staat voor de dinosaurus; Va voor Varus. De spectaculairste bezienswaardigheid in het Natuur- en Geopark TERRA.vita is namelijk een enorme voetafdruk van een dinosaurus op een rotswand bij Bad Essen-Barkhausen. 
  • De TERRA.tracks, de nieuwe dagtochten in het Natur- und UNESCO Geopark TERRA.vita. Wandelbelevenis voor iedereen met een ruim aanbod van wandelingen van tussen de 3 en 15 km, zowel gemakkelijk als uitdagend, in het laaggebergte van het Teutoburger Woud en Wiehengebirge. En… de meeste TERRA.tracks zijn rondwandelingen. 
  • Vanuit het Kneipp-kuuroord Bad Iburg met zijn eeuwenoude slot en het gloednieuwe boomkroonpad kun je kiezen uit verschillende wandelingen. Op TERRA.track Malepartus wandel je door een prachtig beukenbos de berg op. Bovenop ligt 'Waldwirtschaft Malepartus‘, die zichzelf de meest noordelijke berghut noemt. Je kunt hier daadwerkelijk genieten van een sfeertje zoals in de Alpen. 

Nedersaksen heeft je als wandelaar bijzonder veel te bieden.

Meer informatie over de mogelijkheden vind je in het artikel elders op onze website.

Deel dit artikel