Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Schiermonnikoog krijgt een nieuw, energieneutraal bezoekerscentrum. In dit centrum kunnen bezoekers bij één loket centraal in het dorp terecht voor informatie  over het eiland, het Nationaal Park en Werelderfgoed Waddenzee.

Het centrum oorspronkelijk getiteld ‘Centrum Gastvrij Schiermonnikoog’, moet het kleinste bewoonde Waddeneiland aantrekkelijker maken. Inmiddels heeft de eilander bevolking de definitieve naam gekozen: ’Het Baken’ – Informatiecentrum.

De bouw van het nieuwe bezoekerscentrum is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Schiermonnikoog, Natuurmonumenten, Nationaal Park Schiermonnikoog, de VVV en het huidige bezoekerscentrum.  De kosten bedragen € 3.5 miljoen.

Jaarlijks bezoeken nu ruim 300.000 mensen het eiland. De initiatiefnemers streven naar een jaarlijkse groei van het aantal mensen dat het nieuwe centrum bezoekt, ook buiten het hoogseizoen.  Het nieuwe bezoekerscentrum wordt ook de plek waar wandelaars alle informatie kunnen vinden over routes en de natuur op het eiland.  Met de bouw wordt begonnen in 2019, zodat het centrum in 2020 de deuren kan openen.

Deel dit artikel