betuwepad linge
© foto Shutterstock

Voor de tweede keer stelt Wandelnet een nieuwe route beschikbaar stellen zonder dat er gelijktijdige een nieuwe routegids wordt gepresenteerd. Waar eerder het Groot-Frieslandpad op deze wijze onder de aandacht werd gebracht, wordt deze werkwijze nu ook voor het Betuwepad toegepast.

Het idee voor het Betuwepad is oorspronkelijk afkomstig van de voormalige burgemeester van Buren, zelf een gedreven wandelaar. Samen met Wandelnet zette hij de schouders eronder en wist voldoende sponsors te vinden om het plan te realiseren. Tegen de gewoonte in, is bij het Betuwepad gestart met het markeren i.p.v. het beschrijven van de route. Zodoende is er eind 2021 zowel een gemarkeerde route als ook een gpx-bestand beschikbaar.

Het Betuwepad is niet overal onverhard, maar wel overal mooi met prachtige vergezichten, die in elk seizoen anders zijn. Het is een pad voor de wandelaar die in de lente van bloesems houden, maar ook niet vies zijn van ruigere kleiwandelingen in de winter…

Het nieuwe pad is gebaseerd op 11 Klompenpaden in het rivierengebied. De digitale versie van de route kan je vinden op de website van Wandelnet. Het op stapel staande routegidsje is medio 2022 beschikbaar.

Meer informatie vind je op de website van Wandelnet.

Deel dit artikel