Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Naast het streekpad Veluwe Zwerfpad, Klompenpad Pelserpad en meerdere wandelroutes bij Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap en Kasteelen krijgt Ermelo een nieuw Klompenpad in de omgeving van Speuld en Staverden.

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 111 Klompenpaden ontwikkeld. Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied, bij voorkeur over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen.

Op maandagavond 21 januari is in De School met de Bijbel (Speulderbrink) een startavond over het nieuwe Klompenpad. De avond is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over de cultuurhistorie van het gebied.  De startavond begint om 20.00 uur in de Speulderbrink, Garderenseweg 205 in Speuld. Inloop met koffie vanaf 19.45 uur.

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorische interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen.

Deel dit artikel