© foto Ronald van Veen
© foto Ronald van Veen

De buurtschappen Staverden, Leuvenum en Speuld hebben sinds 1 juli een nieuw Klompenpad: het Speuldepad. Het is een rondwandeling van zestien kilometer en het kersverse klompenpad voert je door het prachtige buitengebied van de drie buurtschappen. Je wandelt over landgoederen, langs beken, heidevelden en ‘dansende bomen’. De route begint bij de parkeerplaats Landgoed Staverden in Ermelo, maar er is ook een opstappunt bij de parkeerplaats P-Veluwe Drieseberg in Ermelo. 

Het Speuldepad is alweer het 124ste Klompenpad en is naast het Pelserpad het tweede Klompenpad in de gemeente Ermelo. Je kunt het Speuldepad eventueel inkorten naar 13 kilometer of 9 km en heeft ook nog een overstap naar het Uddelermeerpad, zodat je de twee Klompenpaden kunt combineren.

De brochure met een routebeschrijving en andere wetenswaardigheden kun je onder andere kopen bij de VVV’s in de regio. Het Speuldepad is gemarkeerd in beide richtingen met paarse klompjes. Honden zij helaas niet toegestaan in verband met verstoring van vee en wild. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk voor meer informatie op de website van Klompenpaden.

 

Deel dit artikel