Biesboschpad streekpad wandelnet
De Biesbosch © foto Shutterstock

Beleef de Biesbosch op het nieuwe Biesboschpad. Woeste stormen, dijkdoorbraken, overstromingen… De Sint Elisabethsvloed overspoelde zo’n 600 jaar geleden een flink deel van Holland en Brabant. Het nieuwe Streekpad (geel-rood gemarkeerd in twee richtingen) Biesboschpad volgt in grote lijnen de contouren van hoever het water toen tijdens de vloed in 1421 kwam.

In etappes kom je tijdens deze rondwandeling in en om Nationaal Park de Biesbosch in contact met het waterrijke natuur- en recreatiegebied. De ingrediënten: zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. En als je een beetje geluk hebt kan je in de Biesbosch ook nog een zee- en visarend spotten. Of knaagsporen van bevers zien. Dus… vergeet zeker je verrekijker niet!

wandelnieuws biesbosch museum shutterstock

De ingang van het fraaie Biesbosch MuseumEiland © foto Shutterstock

Via het vestingstadje Geertruidenberg ga je door het polderlandschap naar Hoge Zwaluwe, van Strijensas naar Dordrecht, Kop van ’t Land. Dan langs de Biesbosch en het Biesbosch MuseumEiland door de Noordwaardpolder naar Werkendam en vervolgens via Waalwijk terug naar Geertruidenberg. Pontjes brengen je daar waar nodig naar de overkant.

Kijk hier voor meer informatie over het Biesboschpad

 

Deel dit artikel