© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wij - als fervente wandelaars - weten het al lang natuurlijk: lopen is gezond, duurzaam én kan een oplossing zijn voor een groot aantal maatschappelijke vraagstukken.

Daarom is onlangs door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Wandelnet en het kennisplatform CROW, samen met een aantal andere partners, het platform ‘Ruimte voor Lopen’ opgericht. Dit platform wil bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland.

Lopen is een duurzame manier van verplaatsen, is leuk om te doen en goed voor gezondheid en welzijn. Lopen of wandelen is voor vrijwel iedereen toegankelijk en ontlast daarbij ook nog eens de verkeersdruk. Bovendien legt lopen weinig beslag op de soms schaarse ruimte, zeker in binnensteden. Tot slot draagt lopen bij aan vermindering van stress. Ruimte voor lopen is dus belangrijk: het is goed voor gezondheid en welzijn en lopen maakt de omgeving leefbaar, omdat het prettig toeven is in loopvriendelijke gebieden.

Binnenkort gaat de nieuwe website van platform ‘Ruimte voor Lopen’ live. Tot die tijd wordt je doorgeleid naar een informatiepagina op de website van CROW.

Deel dit artikel