Vuurtoren op Schiermonnikoog
Vuurtoren op Schiermonnikoog © foto Shutterstock

November is op Schiermonnikoog de Wandelmaand. Gedurende deze hele maand wordt door de VVV in samenwerking met Natuurmonumenten een aantal mooie wandelingen en excursies aangeboden, met of zonder gids. Zo kan je optimaal van het prachtige eiland genieten, in een maand die soms nog verrassend zonnige dagen telt. 

De Wandelmaand Schiermonnikoog heeft een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: natuur, culinair, cultuurhistorie en 'zelf op pad'. En elke week komen alle thema’s aan bod. Heel bijzonder zijn de 'Ne, kom yn' wandelingen, waarbij deuren worden geopend die normaal voor publiek gesloten zijn. Geboren en getogen eilander Sytze Schut neemt je dan  mee door diverse gebouwen op het eiland: aan de voorkant erin, aan de achterkant eruit. 

Schiermonnikoog kent een grote diversiteit aan landschappen, flora en fauna. Bevlogen eilandergidsen vertellen je hier tijdens een wandeling graag over, alsook over het leven op het eiland. 

Het programma van de November Wandelmaand is samengesteld door eilanders. Het volledige programma van de Wandelmaand vind je op de website van VVV Schiermonnikoog

Deel dit artikel