waddentrips eilanden 2022
© foto's Friesland Beweegt

Loop jij de Noordzeestranden van de Wadden? Of liever iets minder strand en meer eiland? Of bij voorkeur onder begeleiding van een gids? In 2022 organiseert stichting Friesland Beweegt voor het 11e jaar een flink aantal unieke Waddentrips, voor elk wat wils...

Fjoertoer Terschelling

Het nieuws gaat als een lopend vuurtje. Na twee jaar afgelast te zijn gaat de Fjoertoer Terschelling eind maart weer van start! Ook dit keer kun je weer met Friesland Beweegt naar dit vurige evenement. Een vloot historische zeilschepen brengt je op vrijdag naar Terschelling, met eten en slapen aan boord. Bij boeken vóór 25 november krijg je er een startkaart voor een afstand naar keuze bij. Gegarandeerde deelname dus! Na nog even 'Yn it waar te sjen' varen we op zondag weer terug naar Harlingen.

Strandwandeltocht

Iedere dag het volledige Noordzeestrand van een Waddeneiland lopen, met als routebeschrijving 'Houd de zee links'. Over het militaire oefenterrein De Vliehors en waarbij we in- en uitschepen op locaties waar anders nooit iemand komt. Een unieke tocht voor wie niet bang is voor 23 tot 35 km per dag. In totaal 144 km over het zilte zand. 

wandelnieuws waddentrips 2

5 Eilanden Wandeltocht

Is de Strandwandeltocht een beetje te veel strand, maar ben je wél op zoek naar een uitdagende wandelweek? De routes van de 5 Eilanden Wandeltocht gaan helemaal op de schop. Iedere dag wandel je één van de routes van rond de 20 km of 30 km op steeds een ander Waddeneiland. Je bent een hele week met de vloot onderweg, eten en slapen aan boord. Een wandelevenement waar nog jaren over nagepraat gaat worden.

Vogelspot, Natuur, en de Oostwad excursieweken

De Wadden behoren niet voor niets tot het Unesco werelderfgoed. Prachtige natuur met unieke flora en fauna. Onder begeleiding van een ervaren waddengids beleef je meer. Véél meer op de eilanden en bij het droogvallen ook op zandbanken. Tijdens de Vogelspot Natuurweek, aan het begin van het broedseizoen, kun je heel wat vinkjes in je spottersboekje zetten. In juni staat alles prachtig in bloei en is de natuur op haar hoogtepunt. In september gaan we richting Schiermonnikoog en Groningen. Een gebied met ongerepte natuur, piepkleine getijdenhavens en de rust die je alleen hier kunt vinden. Natuurlijk wordt tijdens deze weken ook de rest van het ecosysteem niet vergeten; alles is met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. 

wandelnieuws waddentrips 5 schiermonnikoog

Wad'n Plaatje

Bij deze nieuwe Waddentrip wordt met een prachtig schip fotogenieke plekjes rond het Lauwersmeer en op Schiermonnikoog aangedaan. Onder leiding van een professioneel fotografe ga je echt anders kijken naar compositie en licht. Maak jij het perfecte plaatje?

Meer informatie of aanmelden? Ga naar de website van Friesland Beweegt

Deel dit artikel