Fjoertoer Egmond
© foto SPARK

Fjoertastisch, we mogen weer! Wandel op vrijdag 26 of zaterdag 27 november een sprookjesachtige avondwandeltocht door een verlicht Egmond aan Zee. Onderweg kom je langs indrukwekkende licht-, vuur- en geluidsacts. Voor één weekend wordt Egmond omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs...

Deze editie wandelen we niet 1, maar 2 dagen! Op beide dagen word je door bewoners, kunstenaars en artiesten verrast op de route, zoals je van de Fjoertoer Egmond mag verwachten. Het wandelevenement van organisator Le Champion is erg geliefd onder de wandelaars. Alle voorgaande edities waren vroegtijdig uitverkocht!

Afstanden

Op zaterdag 27 november vindt het gehele programma van de Fjoertoer Egmond plaats. Er kan dan gekozen worden uit de volgende afstanden: 14 km, 19 km (Noord of Zuid) of 26 km. De extra wandeldag, op vrijdag 26 november, kan er gekozen worden voor de 19 km Zuid of de 14 km. Gezinnen met kinderen kunnen op beide dagen hun ogen uitkijken in Egmond aan Zee, tijdens de speciale Family Fjoertoer. Dit is een route van 6 km. Dit magische wandelevenement wil je absoluut niet missen!

wandelnieuws fjoertour 2

Fjoertoer Wildlife

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. In de afgelopen edities hebben de deelnemers al de meest fantastische, thematische lichtacts gezien op de routes. Dit jaar probeert de organisatie hier nog een beestachtig schepje bovenop te doen. Het thema van de achtste editie is: Fjoertoer Wildlife. In het laatste weekend van november wordt Egmond aan Zee omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.

Na afloop van jouw wandelprestatie vindt er een gezellig feest plaats in Hotel Zuiderduin. Hier kun je gezellig aansluiten en eventueel genieten van een speciaal Fjoertoer Biertje van partner Brouwerij Egmond, bekend van Sancti Adalberti.

Uiteindelijk helemaal niet meer naar huis reizen? Ook dat kan. In Hotel Zuiderduin, Hotel de Boei en Strandhotel Golfzang kun je heerlijk overnachten tijdens de Fjoertoer Egmond. Alle drie de hotels zijn op loopafstand van de finish. Boek nu een overnachting inclusief startbewijs en geniet de volgende dag nog van een uitgebreid ontbijt en maak nog een kleine wandeling over het strand.

wandelnieuws spark fjoertoer 3

© foto SPARK

Wandel voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Ook deze editie is er gekozen om de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade een warm hart toe te dragen. Bij de inschrijving kan er een vrijwillige donatie gedaan worden. Het totale bedrag gaat uiteindelijk gebruikt worden om draadloze intercom-helmen van het KNRM-station Egmond aan Zee aan te schaffen. Deze helmen geven de redders meer bewegingsvrijheid bij het uitvoeren van hun werk.

Inschrijven

Inschrijven voor de achtste editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via de website van de Fjoertoer. De inschrijving is geopend t/m 15 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Bij de inschrijving kan ook een speciale Fjoertoertrui afgenomen worden, in de mooie Sky Blue kleur. Een heerlijke warme trui, die zeker van pas gaat komen! In de voorverkoop heb je er een voor € 25,50 en op de dag zelf is deze € 28,-.

Meer weten of inschrijven? Ga naar de website.

Deel dit artikel