fotowedstrijd De Groene Koepel
De winnende foto © foto Menno Brandsen

Momenteel is het de Week van het Landschap, waarin we op allerlei manieren laten zien hoe mooi en divers onze natuur is. Tevens het ideale moment voor De Groene Koepel om de winnaars van de fotowedstrijd ‘De toekomst van ons landschap’ bekend te maken.

Veel deelnemers hebben met het inzenden van hun foto’s getoond hoe mooi de natuur dichtbij huis is. 

Ons landschap vereeuwigen met een foto, zoals de meesterschilders Jacob van Ruisdael en Jan van Goyen dat vroeger met penseel en doek deden, was het uitgangspunt van de fotowedstrijd. De jury van de fotowedstrijd bestond uit Jannie de Kruijff, redacteur fotografie bij fotografietijdschrift Focus; Martijn Horst, erfgoedspecialist bij Landschap Overijssel; en Eelke Horselenberg, directeur van De Groene Koepel.

De grote winnaar werd uiteindelijk de foto van Menno Brandsen: twee zwanen op het ijs in het Noord-Hollandse Krommenie. De driekoppige jury, licht toe: “Het is een bijzonder mooie compositie met twee zwanen, die alle aandacht naar zich toe trekken. De achterste zwaan lijkt met zijn poot de rimpeling in het ijs te maken. Het landschap is overduidelijk een Nederlands landschap en het ijs in het polderlandschap is iets dat we zeker koesteren, voor nu en de toekomst. Het samenkomen van het ‘oude landschap’ van polder en zwanen met daarnaast op de achtergrond de boerderijen en hoogspanningsmasten, is mooi gevonden. Je blijft kijken en ontdekken.”

Bekijk hier de rest van de top 10

Deel dit artikel