Op de Utrechtse Heuvelrug kun je werkelijk heerlijk wandelen. En de herfst is dé periode om de Heuvelrug al wandelend te verkennen. Het landschap verandert, de bladeren aan de bomen verkleuren en de kastelen, buitenplaatsen, musea en bezienswaardigheden zijn er klaar voor om door jou ontdekt te worden.

Daarom staat in oktober op de Utrechtse Heuvelrug wandelen centraal.


Op de Heuvelrug vind je talloze wandelevenementen voor jong en oud, om zo je hoofd lekker leeg te maken. Ga fijn op pad met een gids of boswachter en ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of ga met je (klein)kinderen op paddenstoelenexcursie. Bij elke stap die je zet geniet je van prachtige natuurgebieden, heerlijke wandelpaden om te (ver)dwalen, de pittoreske en historische dorpen en indrukwekkende kastelen en buitenplaatsen.

Van 7 t/m 11 oktober is het de week van de toegankelijkheid. Tijdens deze week wordt op de Heuvelrug aandacht besteed aan het thema 'toegankelijk recreëren en doen wat je zelf wilt'. Een natuur zonder drempels hoort daarbij. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal zeer toegankelijke wandelroutes en worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom dit thema.

In de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober is er - net als vorig jaar – weer een zogenaamde Beleefweek. Tijdens deze week zijn er vele activiteiten voor jong en oud om te ervaren wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zo uniek maakt.

Voor een eerste indruk van de Heuvelrug - en daarbij ook leuke wandelideeën - kun je alvast het recente artikel op deze website lezen.

Zie hieronder alvast een filmpje over de Utrechtse Heuvelrug.

Deel dit artikel