Rust en ruimte in omgeving Westerwolde in provincie Groningen © foto Shutterstock
Rust en ruimte in omgeving Westerwolde in provincie Groningen © foto Shutterstock

Voor rustige wandelgebieden in een onverwachte natuur hoef je Nederland echt niet uit. Terwijl het coronavirus nog steeds rondwaart worden - door de zoektocht naar rust en ruimte - relatief onbekende natuurgebieden in Nederland herontdekt.

De boswachters van Staatsbosbeheer helpen je hierbij een handje. Laat je verrassen door de onverwachte tips van boswachters uit het hele land! Ze delen op de website van Staatsbosbeheer per provincie hun favoriete plekken waar je niet zo snel aan denkt. Prachtige wandelroutes langs historische parels van ons landschap.

Dus ben je op zoek naar de nodige inspiratie voor een andere wandeling dan je inmiddels overbekende rondjes? De boswachters kennen in elke regio plenty relatief onontdekte plekjes. Je kunt er  het landschap, de geschiedenis en de weidsheid in alle rust ervaren. Het zijn echt pareltjes in hun soort, met bos- en polderlandschap, over landerijen of over heide. Je kunt er zomaar oog in oog komen te staan met een kudde heideschapen of imposante Schotse Hooglanders. Genieten is absoluut gegarandeerd!

Je kunt de wandelgebieden per provincie vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Deel dit artikel