Ridderkerkse grienen en gorzen
Ridderkerkse grienden en gorzen

Ingeklemd tussen Rotterdam en Dordrecht ligt het groene en onontdekte Eiland IJsselmonde. Af en toe liggen de gebieden nogal verstopt achter woonkernen of bedrijventerreinen, maar als je het eenmaal gevonden hebt is het er prachtig wandelen, fietsen, varen of vogelspotten.

Op Eiland IJsselmonde vind je uiterst zeldzame grienden, ruige stormbossen, fraaie landschapstuinen en bijzondere polders met een keur aan vogels. Verder zijn er ook gezellige dorpen, kasteeltjes en molens. Een unieke plek, leuk voor jong en oud!

wandelnieuws kasteel van rhoon

Kasteel van Rhoon

Op Eiland IJsselmonde zijn door het getij van de Oude Maas fraaie natuurgebieden ontstaan die je nergens anders in Nederland vindt. Je wandelt er door stille wilgenjungles vol met bloemen, door stormbos en door zeer vogelrijke polders. Zo dichtbij de stad en dan zo’n unieke natuur! Maar dat weet niet iedereen! Met deze verhalenwandeling leer je de verborgen parels op Eiland IJsselmonde kennen.

De verhalenwandeling neemt je mee langs de tien mooiste plekken op Eiland IJsselmonde. Bij elke plek hoort een verhaal om te beluisteren. Zo leer je meer over de natuur, de bijzondere historie van het Eiland en de flora en fauna die je tegenkomt. De routes zijn helemaal zelfstandig te lopen. Je luistert de verhalen gewoon zelf, als het jou uitkomt, op je telefoon. En thuis alvast luisteren kan natuurlijk ook!

Meer informatie vind je op de website Ontdek IJsselmonde.

 

 

 

Deel dit artikel