© foto's Le Champion

Op zaterdag 18 mei 2024 staat de 3e editie van de KiKa Haarlem City Walk op de wandelagenda. Naast de vertrouwde afstanden van 10, 16 en 25 km is er dit jaar ook een Family Walk van 6 km.

Alle routes (van 6, 10, 16 en 25 km) brengen de wandelaars langs mooie en verrassende plekken in de hoofdstad van Noord-Holland. Deelnemers kunnen een bijdrage aan KiKa doen door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen.

wandelnieuws kika haarlem city walk wandelaars in de stad

Geweldige stad

Het levendige stadscentrum, de grachten, pittoreske straatjes, groene parken en verrassende buitenplaatsen maken van Haarlem een geweldige stad om te wandelen. In de stad, die in de vroege Middeleeuwen ontstond, is veel te zien en beleven.

Waar de deelnemers van de 6 en 10 km in het hart van de stad blijven, trekken de 16 en 25 km-wandelaars verder. De 16 km-wandelaars gaan gedeeltelijk langs het Spaarne, de rivier die in de 13e en 14e eeuw een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Haarlem. Rondom de stad liggen ook prachtige buitenplaatsen, die vroeger het afgesloten domein van welgestelde families waren. De 25 km-route brengt de deelnemers langs en over deze indrukwekkende landgoederen.

wandelnieuws kika haarlem city walk provinciehuis paviljoen welgelegen

NIEUW: de Family Walk

In navolging van een aantal andere wandelevenementen van sportorganisatie Le Champion voegt ook de KiKa Haarlem City Walk een speciaal onderdeel voor gezinnen met kinderen toe. De Family Walk van 6 km laat wandelaars kennismaken met de stad Haarlem. Het familieonderdeel is voor de jongste deelnemers een uitgelezen mogelijkheid om een wandelevenement te ervaren. Bij deze kortste afstand is onderweg natuurlijk ook aan de verzorging gedacht. Naast gezinnen met kinderen is de Family Walk natuurlijk ook geschikt voor deelnemers voor wie de 10 km net even te ver is.

wandelnieuws kika haarlem city walk volop natuur langs de routes

Wandel mee voor KiKa

KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Sinds de oprichting van KiKa in 2002 is het genezingspercentage van kinderen met kanker gestegen van 72% naar 81% in 2022. De doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen. Alles mag, niets moet.

wandelnieuws kika haarlem city walk natuurlijke omgeving

Populariteit

De edities in 2022 en 2023 waren met respectievelijk 5.000 en 7.500 deelnemers vroegtijdig uitverkocht. Dankzij de toevoeging van de Family Walk en het werken met startgroepen, is er dit jaar ruimte voor 8.500 wandelaars. De organisatie verwacht dat de KiKa Haarlem City Walk ook dit jaar uitverkocht raakt.

wandelnieuws kika haarlem city walk start en finishlocatie

Inschrijving

Inschrijven voor je favoriete afstand van de KiKa Haarlem City Walk is mogelijk via www.kikahaarlemcitywalk.nl. Bij je inschrijving kun je ook een eigen actie voor KiKa starten of een vrijwillige donatie doen die bijdraagt aan het verhogen van het genezingspercentage van kinderen met kanker.

Schrijf hier in voor deelname aan de KiKa Haarlem City WalkSchrijf hier in voor deelname aan de KiKa Haarlem City Walk

 

Deel dit artikel