© foto Shutterstock

Mooi Achterhoek is momenteel bezig met de ontwikkeling van een rondwandeling door de Achterhoek en Liemers van in totaal maar liefst 700km. De rondwandeling zal bestaan uit circa 60 etappes. Die etappes worden beschreven als lijnwandelingen en hebben een lengte tussen de 10 tot 20 km.

Er wordt hard aan gewerkt, want vrijwel iedere maand worden twee nieuwe etappes gepubliceerd op de website van Mooi Achterhoek. De afzonderlijke etappes zijn lijnwandelingen en lopen dus van A naar B. Ze starten en eindigen waar mogelijk bij een bushalte of NS-station. De enkele keer dat dit niet mogelijk is wordt dat duidelijk vermeld bij de routebeschrijving. Alle etappes kunnen in twee richtingen worden gewandeld.

wandelnieuws achterhoek 3 shutterstock

© foto Shutterstock

Langs alle dorpen en steden

De wandelingen gaan over wandelpaden, zandwegen en rustige landweggetjes. Soms kunnen iets drukkere wegen niet worden vermeden, maar je loopt vooral door bossen, weilanden, natuurgebieden en ook langs interessante bezienswaardigheden. Elke etappe start vanuit de bebouwde kom en zal eindigt daar ook. Het doel van Mooi Achterhoek is om alle dorpen en steden in de Achterhoek en Liemers te bezoeken, waarbij zelfs ook de meeste buurtschappen nog worden aangedaan.

Binnen drie jaar zou de hele rondwandeling gereed moeten zijn, zodat veel wandelaars optimaal kunnen genieten van de heerlijke natuur, gastvrijheid en gemoedelijkheid van deze streek.

Ga voor meer informatie naar de website van Mooi Achterhoek

Deel dit artikel