© foto SLG

Vanaf 20 april zijn we weer een Klompenpad rijker. Dan staat de opening van het Hallsekerkepad in Hall (bij Brummen) namelijk op stapel.

Het Hallsekerkepad is een route van vijftien kilometer door het fraaie buitengebied van Hall. De wandeling start bij de Ludgeruskerk in Hall en voert je over het oude landgoed Leusveld, door weilanden en langs de typerende steilranden. Je kan de wandelroute overigens ook beginnen bij horecagelegenheid De Vroolijke Frans en kasteel De Engelenburg in Brummen. Je kan het Hallsekerkepad ook vastknopen aan het Eertbeeckse Beekpad en het Leuvenschepad. De nieuw te openen wandelroute is alweer het 158ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Brummen. Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van SLG door enthousiaste vrijwilligers ontwikkeld. Door diezelfde vrijwilligers wordt ook maandelijks gecontroleerd of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Twee richtingen

De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. Een folder met beschrijving van zowel de wandeling als de bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij De Vroolijke Frans en vanzelfsprekend de VVV’s in de regio. Honden zijn uitsluitend aangelijnd toegestaan; dit in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden de heersende regels. Routenavigatie en info over landschap en cultuurhistorie is vanaf 20 april tevens beschikbaar via de Klompenpaden app.

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden

Deel dit artikel