De fraaie vallei van de Warche © foto WBT/Julien Libert

Voor wandelaars is er in Wallonië en de Belgische Ardennen een ruime keuze aan wandelingen en wandeltrektochten. Zo kan je vele rijkdommen van de Ardennen en Wallonië te voet ontdekken.

We doen een greep uit het aanbod van ‘onvergetelijke wandelingen’ en bevelen je van harte aan de onderstaande drie dagwandeltochten de komende tijd eens op je wandelprogramma te zetten.

Charleroi, la boucle noir

Dit is een wandeltocht van 23 km voor ervaren, veeleisende wandelaars. De wandeling voert je niet alleen langs vele toeristische hotspots, zoals de kastelen van Marchienne en Monceau, maar ook naar de site en de terrils (dat zijn kunstmatige bergen, die zijn ontstaan door steenafval of niet gebruikt steenkool van de vroegere mijnbouw) van Martinet, Dampremy en La Docherie.

wandelnieuws wbt bruno dalimonte charleroi terril

 

Wandelen over de terrils bij Charleroi © foto WBT/Bruno-D'Alimonte

De route bestaat uit het beklimmen van vier terrils, verbonden door paden en korte doorsteekjes. De route is bewegwijzerd met driehoekige tegels, die doen denken aan de vorm van de terrils. De doorgewinterde wandelaars zal aan deze tocht bijzonder veel plezier beleven.

Meer informatie vind je op de website van VisitWallonia

Xhoffraix, de heuvelkammen van de Warche

Dit is een pittige wandeling van 17 km met Xhoffraix als startplaats. De prachtige wandelroute voert je mee tussen steile rotsen en snelstromende beekjes in de fraaie vallei van de Warche (zie foto bovenaan). De ingrediënten: steile paden, panoramische uitzichten op de vallei, een kleine canyon, een beek en vanzelfsprekend het indrukwekkende kasteel van Reinhardstein. Deze wandeling is bewegwijzerd door bordjes met een groene rechthoek die voorzien is door de afbeelding van een eend. Aan het einde van de wandeling zal je het beslist aan de beentjes voelen!

Meer informatie vind je op de website van VisitWallonia

Gesves, het Kunstpad

Tijdens deze wandeling van 13 km vind je kunst in de natuur. Tijdens de wandeling rond Gesves in de provincie Namen volg je gedeeltelijk de Sentiers d'art (kunstpaden) van de Condroz-Famenne.

wandelnieuws maison du tourisme condroz famenne wallonie insolite sentiers dart en condroz famenne

Kunst in de natuur © foto Maison du Tourisme Condroz-Famenne Wallonie

Deze bijzondere wandeling voert je naar een onverwachte verscheidenheid aan landschappen en zeer ongewone kunstwerken, zoals vreemd levende stammen, een lichtkathedraal en een prachtige vogel, rinkelend in de wind. Ook deze route is volledig bewegwijzerd. Deze wandeling laat je verbazingwekkende ontdekkingen van kunstwerken beleven: verwacht het onverwachte!

Meer informatie vind je op de website van VisitWallonia

 

Deel dit artikel